Keramische woonkamer tegels op maat van jouw leven.

Geef je woonkamer de perfecte afwerking met onze keramische tegels.Woonkamer tegels

Bij Lemmens Tegels beseffen we dat de woonkamer het kloppende hart van je huis vormt, waar gezelligheid en stijl samenkomen. Onze selectie van living tegels is met zorg samengesteld om te voldoen aan deze hoge verwachtingen. Deze keramische tegels brengen een uitgebalanceerde combinatie van esthetiek en functionaliteit naar elke woonkamer. Of je nu zoekt naar een eigentijds, strak design of een meer traditionele uitstraling, bij ons vind je diverse opties die aansluiten bij elke inrichting en smaak. Tegelijkertijd zijn tegels niet alleen duurzaam en eenvoudig te onderhouden, maar bieden ze ook een unieke mogelijkheid om jouw woonkamer om te toveren tot een stijlvolle en comfortabele ruimte. Ontdek onze uitgebreide collectie en ervaar zelf hoe onze keramische tegels jouw woonkamer kunnen verfraaien!

Tegelinspiratie voor jou?

Niet gevonden wat je zoekt?
Kom langs in onze toonzaal en ontdek nog veel meer.


Een woonkamer in lijn met jezelf

Je woonkamer of living is een plaats waar veel tijd doorbrengt. Het is dus van groot belang om woonkamer tegels te kiezen die aansluiten bij jouw stijl én stevig en duurzaam zijn. Een keramische vloer is hiervoor ideaal vanwege zijn sterke weerstand tegen krassen en bovendien zeer onderhoudsvriendelijk.

Soorten tegels woonkamer

Of je nu houdt van landelijke tegels voor jouw woonkamer of eeder fan bent van moderne vloertegels voor woonkamers; bij Lemmens vind je alle stijlen en kleuren. Ontdek zelf de verschillende soorten tegels voor woonkamers:

Voor- en nadelen van keramische tegels in een woonkamer

Voordelen

 • Onderhoud: Keramische tegels zijn er eenvoudig te onderhouden. Ze hebben geen speciale producten of onderhoud nodig zoals bvb parket.
  Een living is een plaats waar je veel tijd doorbrengt, en bijgevolg regelmatig gestofzuigd, gepoetst en gedweild wordt. Tegels zijn hier ideaal voor, onder andere omdat Er geen vuil of vet indringt
 • Keuze Veel soorten, stijlen, kleuren en groottes beschikbaar. Zodat ieder interieur zijn perfecte tegel kan vinden.
 • Geen speciale producten: Geen specifieke (dure) onderhoudsproducten nodig omdat de tegels niet poreus zijn
 • Duurzaam: Keramische tegels zijn kras- en slijtvast. En zijn dus erg duurzaam. Ideaal voor een living of leefruimte waar je veel tijd in doorbrengt.
 • Vloerverwaming compatibel: Keramische tegels kan je perfect combineren met vloerverwarming. Warmte geleidt efficiënter door de klei van keramische tegels. En dat voel je dan weer in je verbruik!
 • Gebruiksgemak: Je kan kiezen voor de uitstraling, maar niet de bekommernissen die andere vloertypes met zich meebrengen.

Nadelen

Hoewel keramische tegels veel voordelen bieden voor gebruik in woonkamers, zoals duurzaamheid, een breed scala aan stijlen en eenvoudig onderhoud, zijn er ook enkele nadelen om in overweging te nemen:

 • Geluid: Tegelvloeren kunnen echo’s en loopgeluiden versterken, waardoor een ruimte minder gezellig klinkt. Dit kan vooral merkbaar zijn in grote, open woonkamers of in huizen met een open plattegrond.
 • Installatie en Vervanging: Het installeren van keramische tegels kan tijdrovend en kostbaar zijn, vooral als u kiest voor complexe patronen of designs. Ook kan het vervangen van beschadigde tegels lastig zijn, vooral als de oorspronkelijke tegel niet meer verkrijgbaar is.
 • Koudegeleiding: Keramische tegels geleiden koude zeer goed, wat een voordeel kan zijn in warme klimaten maar een nadeel in koudere gebieden. Zonder vloerverwarming kan dit leiden tot hogere stookkosten in de winter. Als aanvulling wil dit ook zeggen dat keramische tegels net wél goed zijn voor ruimtes met vloerverwarming
 • Gladheid: Hoewel er tegels met anti-slip eigenschappen zijn, kunnen keramische tegels glad zijn als ze nat worden. Bekijk daarom de slipcoefficient wanneer je tegels kiest
 • Esthetische Beperkingen: Hoewel keramische tegels in veel stijlen en patronen beschikbaar zijn, kan de uitstraling ervan niet passen bij elke interieurstijl. Sommige mensen geven de voorkeur aan de look van echt hout of het comfort van tapijt in hun woonkamer.
 • Gewicht: Keramische tegels zijn zwaarder, wat soms een probleem kan zijn in sommige woningen, vooral in erg oude gebouwen of op hogere verdiepingen waar de vloerbelasting een punt van zorg is.

Welke type tegels voor jouw woonkamer stijl?

Het type tegel van jouw woonkamer tegel hangt vooral af van jouw persoonlijke voorkeur.
Volgende richtlijnen kunnen je helpen bij het maken van jouw keuze:

 • Moderne Stijl: Voor een moderne uitstraling zijn grootformaat tegels (XL of XXL tegels) in neutrale tinten zoals grijs, wit of zwart een populaire keuze. Gepolijste of hoogglans afwerkingen voegen een strakke, eigentijdse touch toe.
 • Rustieke of Landelijke Stijl: Keramische houtlook woonkamer tegels of natuursteenlook tegels zijn ideaal voor een rustieke stijl. Er zijn best wat landelijke woonkamer tegels beschikbaar. Ze bieden de warmte en charme van natuurlijke materialen maar met de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van keramiek.
 • Klassieke of Traditionele Stijl: Kies voor tegels met klassieke patronen, decoraties, of tegels die natuursteen imiteren. Matte afwerkingen passen goed bij een tijdloze esthetiek.

Wat kost een woonkamer betegelen?

De kosten voor het betegelen van een woonkamer zijn afhankelijk van verschillende factoren:

 • Grootte van de ruimte: Meer vierkante meters betekent meer materiaal- en arbeidskosten.
 • Type en kwaliteit van de tegels: Hoogwaardige, designer, of speciale afwerkingsmaterialen kunnen de prijs verhogen.
 • Voorbereiding van de ondergrond: Het egaliseren van de vloer of het verwijderen van oude vloerbedekking kan extra kosten met zich meebrengen.
 • Complexiteit van het legpatroon: Standaardpatronen zijn meestal goedkoper dan complexe ontwerpen of patronen.

Een ruwe schatting kan variëren van €40 tot €220 per vierkante meter, inclusief materialen en arbeid, maar het is aan te raden om offertes aan te vragen voor een nauwkeurige kostenberekening.

Welke kleur tegels voor een woonkamer?

Je kan hier kijken naar ofwel de grootte van jouw woonkamer (klein vs groot) of de stijl van de kamer:

 • Kleine Woonkamers: Lichtgekleurde tegels zoals beige, lichtgrijs, of wit kunnen een kleine ruimte groter en lichter laten lijken. En zijn meestal de juiste keuze.
 • Grote Woonkamers: Hier heeft u meer vrijheid om met donkere of rijke kleuren te spelen, zoals donkergrijs, blauw, of zelfs zwart, vooral als u een gezellige of intieme sfeer wilt creëren.
 • Stijlgebonden Keuzes: De kleur moet ook passen bij de algehele stijl van uw interieur. Neutrale kleuren passen goed bij moderne of minimalistische decors, terwijl aardetinten goed samengaan met een rustieke of landelijke stijl tegels.

Waar moet je op letten bij het kopen van vloertegels voor een woonkamer?

 • Slijtvastheid: Zorg ervoor dat de tegels geschikt zijn voor woonkamer gebruik, met name als het een hoog verkeersgebied is. Kijk naar de PEI-rating die de slijtvastheid aangeeft.
 • Onderhoud: Kies voor tegels die eenvoudig te reinigen zijn, vooral als u huisdieren of kinderen heeft.
 • Slipweerstand: Voor de veiligheid is het belangrijk om tegels met een goede slipweerstand te kiezen, ook hier interressant als er ouderen of kinderen in huis zijn.
 • Afmeting en formaat: Grotere tegels of XXL tegels kopen kan een ruimte groter laten lijken. Deze grote tegels hebben minder voegen, wat kan bijdragen aan een strakker uiterlijk.
 • Kleur en patroon: Overweeg hoe de kleur en het patroon van de tegels zullen samenvloeien met de rest van uw interieur. Qua patroon kan je bijvoorbeeld ook visgraat tegels voor een woonkamer kiezen.
 • Prijs: Stel een budget vast, maar wees bereid om iets meer uit te geven voor de juiste tegel die past bij uw stijl en duurzaamheidsvereisten.

De juiste keramische tegels kunnen uw woonkamer transformeren tot een prachtige, functionele ruimte. Neem de tijd om uw opties te overwegen en vraag altijd om stalen om te zien hoe de tegels eruitzien in uw ruimte onder verschillende lichtomstandigheden.

Grenzeloos genieten

Dezelfde vloertegels in je living, badkamer, gang, traphal, … geeft rust en harmonie. De kwaliteit en ruime afwerkings- en formaatmogelijkheden van onze tegelreeksen zorgen ervoor dat je de tegels makkelijk kan doortrekken naar verschillende ruimtes en van binnen naar buiten. Zo kan je bijvoorbeeld jouw gekozen woonkamer tegel doortrekken naar het terras, wat een ruim en luxues gevoel geeft. Bekijk daarom de terrastegels die eventueel passen bij jouw woonkamer.

WIJ BEANTWOORDEN GRAAG UW VRAGEN!