Badkamertegels

Bij het kopen van badkamertegels maak je beslist een goede keuze om voor keramische tegels te kiezen. Door de hogere vochtigheidsgraad in een badkamer is het belangrijk om te kiezen voor een tegel die uit perfect vochtbestendige materialen is opgebouwd. Een keramische badkamertegel neemt namelijk geen vocht op en zal dus in goede ventileerde badkamer snel drogen.

Keramische tegels sluiten de opname van vervuilende producten die vlekken achterlaten ook uit. Dit komt omdat alles bovenop het keramisch oppervlak blijft. De verwijdering ervan is dus ook zeer eenvoudig en soepel te realiseren. Keramische badkamertegels gaan na jarenlang gebruik ook niet verkleuren of blijvend vervuild geraken.

Tegelinspiratie voor jou?

Niet gevonden wat je zoekt?
Kom langs in onze toonzaal en ontdek nog veel meer.


Meer tegels beschikbaar in onze toonzaal.

Keramische badkamertegels kopen is dus een zeer duurzame beslissing.

Als men badkamertegels gaat kopen moet men met verschillende factoren rekening houden.

  • Esthetiek
  • Budget
  • Formaat
  • Type tegel (muur of wand)

De uitvoering van de tegel kan de prijs beïnvloeden, maar vooral het formaat zal bepalend zijn voor het prijskaartje. Gaat men heel klein zoals bij mozaïeken of wat groter dan normaal, dan worden de tegels duurder.

Met het esthetische dient men ook rekening te houden bij badkamertegels kopen omdat alles mooi passend dient te zijn. De kleuren en de structuren van de badkamertegels kunnen best overeenstemmen of passen met het sanitair en de eventuele badkamermeubels. Men kan de badkamertegels voor vloer en muur in één uniforme kleur kiezen of een mooi combineerbaar contrast selecteren. Soms kan het mooi zijn voor de douche en zijn onmiddellijke omgeving een opvallendere tegel naar structuur en kleur te kiezen, zonder aan de harmonie van de badkamer te raken.

 

Lemmens Tegels, dat is kiezen voor een karaktervolle tegels garandeerde stijlvol en zonder zorgen

De keuze van het formaat is ook belangrijk bij het badkamertegels kopen. In een kleine badkamer kan men zelfs opteren voor grotere tegels omdat die optisch de ruimte groter gaan doen lijken.
Het is in de meeste gevallen mooier voor grotere badkamertegels te kiezen omdat die meer uitstraling hebben naar structuur en kleurspeling. Men kan hierin erg ver gaan en kiezen voor XXL tegels, vaak platen van op de bodem tot aan het plafond in keramiek. Dit geeft een bijzondere luxueuze en ruimtelijke uitstraling. Het kan gebeuren dat men een maatcombinatie vraagt van de vloer- aan de muurtegel bij het badkamertegels kopen. Bepaalde klanten hebben graag dat het voegenspel van de vloer overgaat in de muur. Er is dan lineariteit tussen de voegen in vloer en wand. Dit beperkt dan uiteraard wel het assortiment dat men kan aanbieden, zeker naar formaten toe.

Het is tegenwoordig vaak zo dat men dezelfde vloertegels gaat kiezen die dan in de verschillende locaties van de woning geplaatst gaan worden.  Bij badkamertegels kopen durft men daar echter van afwijken omdat de badkamer toch iets aparts mag zijn. Doet men dat niet, dan moet de wandtegel in de badkamer uiteraard combineerbaar zijn met de gekozen vloertegel voor de rest van de woning, wat ook enigszins dan een beperking inhoudt.

Contacteer ons of bezoek onze showroom

Badkamertegels kopen? Vraag ons vrijblijvend meer info of een offerte, bel ons op: +32 3 886 23 11 , mail: advies@lemmenstegels.be of ga naar ons contactformulier.

Doe inspiratie op en bekijk : Terrastegels –  Keukentegels – Tegels voor woonkamer of living – Tegels voor kantoor of bureau – Tegels voor opritPlaatsing Tegels

WIJ BEANTWOORDEN GRAAG UW VRAGEN!