Muurtegels kopen

Bij muurtegels kopen denkt men nogal gemakkelijk aan een bekleding in keramische tegels die moeten dienen in ruimten waar vochtige toestanden kunnen ontstaan. Ik denk dan vooral aan badkamers en grote douchelokalen en reinigingskamers bij industriële toepassingen.  Dit heeft te maken met de inherente eigenschappen van keramische muurtegels. Ze zijn vochtongevoelig en duurzaam en beslist ook onderhoudsvriendelijk.

Muurtegels kopen bij Lemmens Tegels

Bij muurtegels kopen kan men verschillende criteria hanteren naar de kwaliteit waaraan die muurtegel moet voldoen. Vroeger en nu minder en minder werden er tegen de muur tegels geplaatst met een faiencekwaliteit. Deze muurtegels zijn gebakken met andere grondstoffen en op lagere temperaturen dan vloertegels. Ze laten wel een grote variëteit toe in kleuren en vormen maar zijn minder slag- en schokbestendig. De hechting tussen de toplaag en de ondergrond is brozer en veroorzaakt sneller beschadigingsgevaar bij contact met scherpe en zwaardere voorwerpen dan een vloertegel gefabriceerd volgens de modernste productiemethoden.

 

OP ZOEK NAAR DE IDEALE TEGEL EN NOG GEEN FLAUW IDEE? DAN IS DIT DE INSPIRATIEBRON BIJ UITSTEK VOOR JOU!

 –

Hierdoor krijgen we nu een grote verschuiving bij muurtegels kopen naar een keuze van tegels die ook geschikt zijn om op de vloer geplaatst te worden.  De variëteit van deze vloertegels is ook sterk uitgebreid in assortiment de laatste jaren. Bijgevolg kan men combinaties gaan maken van verschillende formaten voor vloer en wand in hetzelfde materiaal. Er worden in dit gamma van vloertegels ook decoratieve modellen voorzien of een omzetting van klassieke vloertegels naar mozaïeken in kleine formaten. Men kan dus bij muurtegels kopen met de optie vloertegelkwaliteit een ruime keuze maken van zeer creatieve combinaties, maar dan ook geen enkel risico meer lopen naar beschadigingsgevaar als het op slagvastheid en onderhoud aankomt.

Evolutie in het gebruik van muurbekleding in keramiek.

Er is ook een evolutie ontstaan in het gebruik van muurbekleding in keramiek. Ik bedoel dan de locaties waar muurtegels gebruikt worden. Muurtegels kopen werd vroeger geassocieerd met gebruik in badkamers en toiletten. Nu wordt er creatief omgegaan met keramische muurbekleding in lobby’s van publieke gebouwen, wellnesscentra, woonkamers en slaapkamers. Deze evolutie is er gekomen door de gigantische ontwikkeling die keramische tegels ondergaan hebben in formaten en in hun esthetische weergavemogelijkheden. Zo kunnen keramische muurtegels een perfecte imitatie zijn van een betonlook, natuursteen en zeer populair tegenwoordig, de imitatie van allerlei houtsoorten. Het gaat nog verder. Door de introductie van muurplaten van groot formaat en digitale techniek is er ook al keramisch behang met oneindig veel printmogelijkheden. Je kan het je niet voorstellen welke mogelijkheden er zich nu aanbieden.  Elke print die men wenst kan aangeleverd worden.

Denk dus niet langer meer dat muurtegels kopen dat faiencetegeltje is dat men gaat zoeken voor een badkamer of toilet. Het toepassingsgebied is veel ruimer geworden. Keramiek is een zeer sterk product geworden door zijn veelvuldige creatieve mogelijkheden, maar je moet steeds in het achterhoofd houden dat het gaat over een kwalitatief zeer hoogstaand product.

 

Bekijk ook eens:  Xxl tegels kopen – Tegelplaatser  – Vloertegels keramisch  – Xxl keukentegels kopen  – Keramisch parket en keramische parketvloer