Keramisch parket en keramische parketvloer

Keramisch parket of  keramische parketvloer nodig?  De begrippen keramisch parket en keramische parketvloer zijn geen onbekenden meer bij degenen die beslissen hun woning te laten renoveren en daarbij een nieuwe vloer- of wandtegel nodig hebben of bij degenen die hun nieuwbouwproject willen afgewerkt zien met een mooie en betaalbare keramische parketvloer. De verkoopcijfers liegen er niet om , dit keramisch parket is bijzonder populair bij een grote laag van de bevolking.

Een Keramisch parket of  keramische parketvloer is populair

Een keramische parketvloer heeft zijn succes te wijten aan verschillende eigenschappen. Keramisch parket is zeer gebruiksvriendelijk en duurzaam en economisch.

Een keramische parketvloer kan zeer intensief gebruikt worden voor alle doeleinden omwille van zijn intrinsieke eigenschappen. Hij is zeer slijtvast omwille van het gebruik van zeer goede natuurlijke grondstoffen die gebakken worden op zeer hoge temperatuur. Een keramische parketvloer is bijgevolg geschikt voor elk lokaal in een woning, bureel of bedrijfsgebouw.

 

OP ZOEK NAAR DE IDEALE TEGEL EN NOG GEEN FLAUW IDEE? DAN IS DIT DE INSPIRATIEBRON BIJ UITSTEK VOOR JOU!

 –

Door zijn zeer geringe, bijna verwaarloosbare porositeit kan er niets gebeuren wat het keramisch parket kan onherstelbaar beschadigen door vlekvorming van producten die per ongeluk op de vloer terecht gekomen zijn. Ik denk dan aan bijvoorbeeld wijn of sauzen of bijtende chemicaliën . Geen van deze vloeistoffen wordt opgenomen door deze keramische parketvloer. Het blijft er bovenop liggen en kan zeer eenvoudig verwijderd worden met een dweil of in het uiterste geval met een schuurborstel. Het algemene reinigen van de vloer gaat ook zeer vlot, dus we kunnen wel stellen dat keramisch parket bijzonder onderhoudsvriendelijk is.

De kleurvastheid van een keramische parketvloer is fenomenaal. Na 50 jaar ligt een keramisch parket er nog even fris bij als bij zijn plaatsing. De zeer hoogstaande productiekwaliteit verhindert dat de esthetiek van deze keramisch parketvloer aangetast wordt met de vele jaren gebruik.

Een keramische parketvloer is de ideale bondgenoot voor een vloerverwarming. Keramisch parket is gemaakt van klei. Deze grondstof, gebakken op hoge temperatuur, heeft een bijzonder goede warmtegeleiding van de daar onder geplaatste vloerverwarming. Op deze manier profiteert een woning betegeld met keramisch parket van een zeer snelle opwarming van de betegelde ruimte en geeft dus comfort en een geringer verbruik aan zijn bewoners.

Een warme uitstraling

Bovendien heeft een keramische parketvloer een zeer warme uitstraling door zijn natuurlijke houtlook. Dit verhoogt nog eens extra het comfort en het zich behaaglijk voelen op dit keramisch parket.

Wij beschikken bovendien over keramisch parket met een hoge flexibiliteitsgraad wat toelaat dat deze keramische parketvloer perfect de ondergrond volgt en er zodanig geen niveauverschillen merkbaar zijn tussen de verschillende tegels die in een willekeurig verband naast elkaar geplaatst zijn. Een imitatie van een houten vloer vraagt een dergelijke plaatsingswijze. Er zijn spijtig genoeg minder kwalitatieve parketvloeren op de markt die rond staan. Deze gaan bij plaatsing niveauverschillen opleveren die het belopen van de keramische parketvloer onaangenaam maken en esthetisch het oppervlak ongunstig beïnvloeden.

Contact

Vraag ons vrijblijvend meer info of een offerte voor Keramisch parket of  keramische parketvloer, bel ons op: +32 3 886 23 11 , mail: advies@lemmenstegels.be of ga naar ons contactformulier.

 

Doe inspiratie op en bekijk : Vloer en wandtegels –  Natuursteenlook – Keramische blauwe steen – Vloertegels