Vloertegels keramisch

Vloertegels keramisch

Vloertegels keramisch gezocht? Voor elke toepassing of stijl vinden wij de best passende tegel. Kom naar onze showroom. In de meeste gevallen kiest men steeds vaker voor keramisch tegels tegenwoordig. Minder populair maar tevens ook vaak gebruikt zijn natuursteen- en parketvloeren.

Waarom vloertegels keramisch worden uitgevoerd in het merendeel van de tegelwerken bij nieuwbouw of renovatie zit hem in de intrinsieke kwaliteiten van keramische tegels.

Lemmens Tegels is jouw lokale specialist in Vloertegels keramisch

Door hun zeer hoge productiekwaliteit met uitgelezen grondstoffen en perfectie van de ovens waarin ze gebakken worden, zijn deze keramische vloertegels zeer robuust en duurzaam. Wat men ook doet op deze keramische vloertegels, ze geven geen krimp. Hun slijtageweerstand is fenomenaal en ze zijn uitzonderlijk slagvast. Ze mogen intensief belopen worden met zelfs vervuild schoeisel en er mag al eens een zwaar voorwerp op de grond vallen, zelden kan men enige beschadiging vast stellen.

Zij zijn tevens gebruiks- en onderhoudsvriendelijk. Men moet geen angst hebben dat er eens een glas wijn op de grond valt of zelfs wat olierijke vloeistoffen de vloer raken. Door hun hoge baktemperatuur is een vloertegel keramisch zeer ongevoelig voor porositeit en neemt bijgevolg niets op. Alles blijft er bovenop liggen en de vervuiling is zeer vlot te verwijderen. Men kan dus ten volle van een keramische vloertegel genieten in alle omstandigheden zonder te moeten vrezen dat er wat ergs en onherroepelijk mee gaat mee gebeuren.

 

OP ZOEK NAAR DE IDEALE TEGEL EN NOG GEEN FLAUW IDEE? DAN IS DIT DE INSPIRATIEBRON BIJ UITSTEK VOOR JOU!

 –

Dat vloertegels in keramische uitvoering zoveel succes genieten heeft ontegensprekelijk te maken met het oneindig aanbod in formaten. Het formaataanbod is de laatste jaren spectaculair gestegen. Dit moet gezien worden als een resultaat van nieuwe productie-eenheden in de betere keramische tegelfabrieken. Het formaataanbod  stijgt vooral naar grootformaat tegels. Daar waar een tiental jaren terug een 60 cm x 60 cm tegel al gigantisch groot leek, is dat nu eerder de standaardtegel geworden. Zelden wordt er nog een kleinere tegel geplaatst. Formaten zoals 80 cm x 80 cm zijn nu dagelijks in verkoop en plaatsing. Voorzichtig maar steeds meer wordt het formaat 120 cm x 120 cm ook al geplaatst op de vloer. Soms worden we al geconfronteerd met maten van 160 x 320 cm en dat allemaal in dat duurzame en esthetisch mooie segment vloertegels keramisch.

Naast de maatwijziging is er ook de digitale techniek gekomen om de uitvoering van de keramische tegel alle mogelijke richtingen te kunnen uitsturen. Vloertegels keramisch staat nu ondermeer voor perfectie in imitatie van een betongietvloer, van een natuursteen vloer en zeer populair, een imitatie van een parketvloer. Het aanbod is gigantisch.

Keramische vloertegels zijn prijsgunstig

Door het overaanbod op de markt zijn keramische vloertegels zeer prijsgunstig. Vloertegels keramisch zijn eerder aan prijsdaling dan aan prijsstijging onderhavig. Spijtig genoeg zijn er ook massaproducties op de markt gegooid aan dumpingprijzen. Ze missen echter karakter. Beter kijkt men ook eens even rond wat de tegelmarkt te bieden heeft en wie ze verkoopt. De consument wordt geconfronteerd met zeer lage maar ook met extreme hoge tegelprijzen. Wenselijk is even de verkooppolitiek van de firma die de tegels verkoopt aan een onderzoek bloot te stellen om ongewone prijsexcessen te kunnen identificeren. Het gebeurt bijvoorbeeld dat de ene firma durft € 80.00 per m2 te vragen terwijl een andere eerlijke tegelfirma voor dezelfde tegel nauwelijks € 50.00 per m2 verlangt. Opgelet voor overdreven commissies die toegekend worden aan tegelplaatsers die hun klanten doorverwijzen om  de tegels bij een welbepaalde firma gaan uit te kiezen.

Contacteer ons

Vloertegels keramisch nodig? Vraag ons vrijblijvend meer info of een offerte, bel ons op: +32 3 886 23 11 , mail: advies@lemmenstegels.be of ga naar ons contactformulier.

 

Doe inspiratie op en bekijk : Vloer en wandtegels –  Natuursteenlook – Keramische blauwe steen – Vloertegels