Badkamertegels kopen

Bij het badkamertegels kopen maak je beslist een goede keuze om voor keramische tegels te kiezen. De hogere vochtigheidsgraad in een badkamer noodzaakt een materiaal dat perfect vochtbestendig is. Een keramische badkamertegel neemt geen vocht op en laat zich bij een goede ventilatie van de badkamer bijgevolg snel drogen. Opname van vervuilende producten die vlekken achterlaten is ook uitgesloten, alles blijft bovenop het keramisch oppervlak. De verwijdering hiervan is zeer eenvoudig en soepel te realiseren. Badkamertegels gaan na jarenlang gebruik ook niet verkleuren en blijvend vervuild geraken.

Badkamertegels kopen  is dus een zeer duurzame beslissing.

Als men badkamertegels gaat kopen moet men met verschillende factoren rekening houden.

Zo is er het budgettaire element. De uitvoering van de tegel kan de prijs beïnvloeden, maar vooral het formaat zal bepalend zijn voor het prijskaartje. Gaat men heel klein zoals bij mozaïeken of wat groter dan normaal, dan worden de tegels duurder.

Met het esthetische dient men ook rekening te houden bij badkamertegels kopen. Alles moet mooi bij mekaar passen. De kleuren en de structuren van de badkamertegels moeten overeenstemming vinden met het sanitair en de eventuele badkamermeubels. Men kan de badkamertegels voor vloer en muur in één uniforme kleur kiezen of een mooi combineerbaar contrast selecteren. Soms kan het mooi zijn voor de douche en zijn onmiddellijke omgeving een opvallendere tegel naar structuur en kleur te kiezen, zonder aan de harmonie van de badkamer te raken.

 

OP ZOEK NAAR DE IDEALE TEGEL EN NOG GEEN FLAUW IDEE? DAN IS DIT DE INSPIRATIEBRON BIJ UITSTEK VOOR JOU!

 –

Lemmens Tegels, dat is kiezen voor een gegarandeerde prijs-kwaliteitverhouding.

De keuze van het formaat is ook belangrijk bij het badkamertegels kopen. In een kleine badkamer kan men zelfs opteren voor grotere tegels omdat die optisch de ruimte groter gaan doen lijken.
Het is in de meeste gevallen mooier voor grotere badkamertegels te kiezen omdat die meer uitstraling hebben naar structuur en kleurspeling. Men kan hierin erg ver gaan en kiezen voor XXL tegels, vaak platen van op de bodem tot aan het plafond in keramiek. Dit geeft een bijzondere luxueuze en ruimtelijke uitstraling. Het kan gebeuren dat men een maatcombinatie vraagt van de vloer- aan de muurtegel bij het badkamertegels kopen. Bepaalde klanten hebben graag dat het voegenspel van de vloer overgaat in de muur. Er is dan lineariteit tussen de voegen in vloer en wand. Dit beperkt dan uiteraard wel het assortiment dat men kan aanbieden, zeker naar formaten toe.

 

Het is tegenwoordig vaak zo dat men dezelfde vloertegels gaat kiezen die dan in de verschillende locaties van de woning geplaatst gaan worden.  Bij badkamertegels kopen durft men daar echter van afwijken omdat de badkamer toch iets aparts mag zijn. Doet men dat niet, dan moet de wandtegel in de badkamer uiteraard combineerbaar zijn met de gekozen vloertegel voor de rest van de woning, wat ook enigszins dan een beperking inhoudt.

Contacteer ons

Badkamertegels kopen? Vraag ons vrijblijvend meer info of een offerte, bel ons op: +32 3 886 23 11 , mail: advies@lemmenstegels.be of ga naar ons contactformulier.

 

Doe inspiratie op en bekijk : Vloer en wandtegels –  Natuursteenlook – Keramische blauwe steen – Vloertegels