Aannemer vloerwerken – tegelwerken

Lemmens Tegels heeft doorheen de jaren niet alleen een zeer goede reputatie opgebouwd als tegelwinkel met de betere rechtstreeks geïmporteerde kwaliteitstegels, we onderscheiden ons ook als gespecialiseerde aannemer voor wat betreft de tegelwerken zelf.

Puur vakmanschap

We kunnen niet genoeg het belang benadrukken van een goede aannemer die er daadwerkelijk voor kan zorgen dat jouw vloer- en tegelwerken perfect uitgevoerd, en afgewerkt, worden. 
Die prachtige tegels komen immers pas optimaal tot zijn recht als ze ook correct geplaatst zijn. 
Dit met nauwgezette aandacht voor de talrijke risico’s en technische voorzieningen die hierbij komen kijken, om te kunnen garanderen dat die prachtige tegelvloer ook een leven lang mee gaat.
Hierbij denken we dan vooral aan tegels op vloerverwarming, het correct waterdicht maken van jouw douche, het plaatsen van terrastegels op verschillende (risico-)ondergronden enzovoort.

Gegarandeerd stijlvol en zorgeloos

Niets zo erg als investeren in een mooie, goede tegel met een topafwerking als deze eigenschappen nadien grotendeels teniet worden gedaan door een gebrekkige tegelplaatsing.
Tegels die niet voldoende ondervuld zijn met lijm waardoor je telkens holle geluiden hoort wanneer je er over loopt, of tegels die hierdoor sneller breken als er iets op valt…
De schaduwplekjes en hinder die je kan ondervinden wanneer jouw tegels niet mooi gelijk liggen, barsten die verschijnen op relatief korte termijn omdat de uitzettingsvoegen niet correct toegepast zijn geweest of er met de verkeerde lijm is gewerkt, voegen die barsten en tegels die loskomen op jouw terras,…
Een kleine greep uit de dingen die kunnen mislopen wanneer je het plaatsen van jouw tegels aan de eerste de beste toevertrouwd.

Wij werken daarom voor het leggen van jouw unieke vloer, het plaatsen van die speciale wandtegels of grote XXL-tegels, het aanleggen van jouw terras,… uitsluitend met onze eigen ervaren en gespecialiseerde vloerders, volledig in eigen huis, om zo de beste dienstverlening te kunnen bieden. 

Daarnaast kunnen wij enkel zo instaan voor een vakkundige uitvoering van jouw vloerwerken, zonder af te hangen van derden, en geeft dit ons de mogelijkheid om met trots bij te dragen aan dat stijlvolle en zorgeloos eindresultaat waarvoor we garant staan.

Waarom kiezen voor Lemmens Tegels als aannemer vloerwerken

Met Lemmens Tegels kies je voor een totaaloplossing voor wat betreft jouw tegelwerken.
Alles op éénzelfde adres, tegels én de plaatsing, met eigen ervaren en professionele vloerders, een doorgedreven expertise in tegels, toeslagstoffen en de gevoeligheden van tegelplaatsingen zorgen ervoor dat we bijzonder efficiënt te werk kunnen gaan.
Zo hoef je nooit lang te wachten op een prijsofferte, wordt een planning nauwgezet opgevolgd en gerespecteerd en kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan in de vorm van supplementen.

Of het nu gaat over een nieuwbouw of renovatie, één aanspreekpunt van offerte tot afwerking en service na verkoop zorgt voor vertrouwen en de nodige gemoedsrust.

Types van vloerwerken

Lemmens Tegels is gespecialiseerd in het plaatsen van de betere keramische vloer- en wandtegels, rechtstreeks ingevoerd van bij onze Italiaanse fabrieken waarmee we ondertussen al meer dan 30 jaar samenwerken.

Het spreekt voor zich dat wij dan ook enkel met deze materialen werken.
Een goede tegelplaatsing en een mooi, kwalitatief eindresultaat valt of staat immers in de eerste plaats door het gebruik van een degelijke vloertegel, vandaar dat wij nooit tegels plaatsen die elders zijn aangekocht en/of een bedenkelijke oorsprong hebben.

Binnen het gamma van deze verschillende fabrikanten is een zeer uitgebreide keuze voorzien, gaande van kleine keramische tegels in de vorm van mozaieken tot de zeer grote formaten zoals XXL-tegels, dewelke we uiteraard allemaal met de grootste zorg verwerken in de door jou gewenste ruimtes.

Ook zal je bij Lemmens Tegels niet snel op je honger blijven zitten wat betreft smaak en stijlen.
Zo is er voor ieder wat wils, zoals tegels met een natuursteenlook, uiterst realistische keramische parket, strakke betonimitaties, kleurrijke wandtegels, karaktervolle listels en mozaieken,…
Allemaal verzekerd van een feilloze kwaliteit en afwerking en een plezier naar onderhoud toe.

Uitvoeren tegelwerken binnen

Bij het uitvoeren van keramische vloerwerken binnen, zoals inkomhal, leefruimte, keuken en berging, kantoor,… met tegels met een normale dikte van plusminus 7-10 mm dient er vooral met volgende zaken rekening gehouden te worden:

 • Grootte van de tegels: vooraf goed bekijken waar er gestart wordt en hoe de tegels zullen uitkomen (bv.: vermijden van kleine stukjes die nadien in het volle zicht vallen, het starten of laten uitkomen aan de uitzettingsvoegen,…)
 • Respecteren van uitzettingsvoegen op de juiste plaatsen volgens de grootte van de ruimtes (bv: uitzettingen tegels moeten zich pal boven de uitzettingen van de chape bevinden)
 • Opbouwhoogtes (chape + lijm en/of ontkoppeling + tegels)
 • Het gebruik van een ontkoppelingsmat of speciale hoogflexibele lijm bij vloerverwarming
 • Enkele of dubbele verlijming om een maximale aanhechting te garanderen en holle plekken te vermijden
 • Voegbreedtes, ook sterk afhankelijk van wel of geen vloerverwarming
 • Kwaliteit toeslagstoffen zoals lijm, voegsel, siliconen en het gebruik van een nivelleersysteem (clipsen en spieën)

Uitvoeren tegelwerken buiten of aanleg terras

Het aanleggen van een terras, zwambadtegels en boordstenen, een oprit,… is altijd iets gecompliceerder dan binnen.
Dit vooral omdat er hier andere krachten of factoren mee gemoeid zijn die nauwlettend in de gaten moeten gehouden worden, of waarvoor zeker de nodige voorzorgen getroffen dienen te worden.
Denk maar aan de grotere temperatuurverschillen (zomer, vorst) en de invloed van water op de (langdurige) kwaliteit van de tegelplaatsing.

Voor dergelijke toepassingen worden in eerste plaats ultrasterke keramische tegels gebruikt met een dikte van 20 mm die voorzien zijn van antislip.  Dat maakt ze quasi onbreekbaar.
Toch zijn de krachten zoals eerder vermeld zo sterk dat de tegels alsnog losgerukt kunnen worden, met vooral kapotte voegen en een onverzorgd geheel als gevolg.

Zaken waar we bij onze buitenplaatsing bijzondere aandacht aan besteden:

 • De plaatsingswijze, afhankelijk van de specifieke situatie (plaatsen van tegels met lijm op een chapeondergrond bij het tegelen op de begane grond of met behulp van tegeldragers op een balkon of dakterras)
 • De aard van de ondergrond, en afhankelijk hiervan de nodige beschermingsmaatregelen te voorzien zoals een drainagemat op een klei- of betonondergrond
 • De opbouwhoogte van het geheel, rekening houdend met voorgaande zaken
 • De volledige ondervulling (dubbele verlijming) van de tegels
 • Het respecteren van uitzettingsvoegen waar nodig
 • Een complete afwerking naar de boorden toe van het terras of zwembad en het inwerken van extra voorzieningen zoals een tegeldeksel, afvoerputje en/of afvoergoten,…
 •  

Plaatsing tegels voor renovatie

Iedereen weet dat een woning renoveren niet altijd even makkelijk is en wel eens voor wat (over)last kan zorgen, zeker als je in de woning leeft tijdens de werken.
Dat geldt dus ook bij het vernieuwen van jouw tegelvloer of badkamerrenovatie.

Hierbij komt voornamelijk het belang van correcte afspraken en het respecteren van een goeie planning bovendrijven, alsook de garantie dat de werken netjes en zoveel mogelijk stofvrij gebeuren. 
Vertrouw je je tegelwerken aan Lemmens Tegels toe?
Wij gaan er alleszins prat op om hier bijzondere aandacht aan te besteden en deze hinder of moeilijkheden tot een minimum te beperken.
Daarnaast gaan we bepaalde technische of praktische uitdagingen niet uit de weg en trachten we samen tot een goede oplossing te komen.

Leuk, en vooral ook geruststellend, om weten is dat al onze vloer- en tegelplaatsingen voorzien zijn van 10 jaar garantie en dat je bij de meeste tegel- of vloerrenovaties kan rekenen op een verlaagd BTW-tarief van 6%, zowel op de werken als op de tegels zelf.

Plaatsing tegels voor nieuwbouw

Bij vloer- en tegelwerken in een nieuwbouw kan je ten volle rekenen op de kennis en expertise van jouw tegelpartner, Lemmens Tegels.

Zo wordt er bijvoorbeeld speciale aandacht besteed aan de vochtigheid van de chape of bezetting, plaatsing op vloerverwarming, de nodige voorzieningen of technieken gebruikt indien er een doorloopeffect van binnen naar buiten gewenst is (BFL – ‘Barrier Free Living’ of drempelloos bouwen) enzovoort.
Wist je trouwens dat een terras best niet te snel wordt aangelegd bij een nieuwbouw gezien de ondergrond, en bouw zelf, zich in de meeste gevallen nog een klein jaartje moet kunnen zetten?
Allemaal zaken die je dus met een gerust gevoel kan overlaten aan de betrouwbare handen van onze plaatsingsdienst en waarmee we jou steeds van A-Z begeleiden.
Uiteraard zijn netheid, orde, een vakkundig oog voor detail en die goede timing net zoals bij renovaties een absolute must bij plaatsing van vloer- en wandtegels in jouw splinternieuwe woonst of bureel.
Het professionele team van Lemmens Tegels overloopt samen de noden en de gewenste ‘look and feel’ om zo te zorgen voor een feilloze uitvoering waar je nog jaren zorgeloos van kan genieten.

Hoe we werken bij het plaatsen van vloeren

Afspraak toonzaal

keuze tegels + bespreking van jouw project aan de hand van een plan of schets met de precieze afmetingen.

Opmaak offerte

Wij trachten jou zo snel mogelijk de offerte te bezorgen – max. 1 week.

Plaatsbezoek

indien de offerte binnen de verwachtingen ligt, vooral bij renovaties ter controle

Offerte verfijnen en finaliseren

Inplannen tegelplaatsing

Relevante zoekwoorden voor vloerwerken

keramische plinten plaatsen, keramische tegels leggen, xxl tegels plaatsen, grote tegels plaatsen, plaatsing grootformaat tegels, badkamertegels plaatsen, badkamertegels voegen, muurtegels plaatsen, wandtegels plaatsen, terras aanleggen, keramische tegels, terras aanleggen, terras leggen, terrastegels plaatsen, keramische parketvloer leggen, keramisch parket plaatsen, houtlook tegels plaatsen, keramische tegels houtlook plaatsen,  tegelplaatsing, vloerwerken, tegelwerken, tegelleggers, tegelen op vloerverwarming, tegelen op houten ondergrond, vloertegels keuken plaatsen, houten terras aanleggen, vloerder tegels, renovatie keuken, renovatie badkamer, tegels leggen nieuwbouw, plaatsingsfirma, 
vloerders met ervaring, professionele vloerders

Onze plaatsingsdienst vloert in volgende regio’s:

keramische plinten plaatsen, keramische tegels leggen, xxl tegels plaatsen, grote tegels plaatsen, plaatsing grootformaat tegels, badkamertegels plaatsen, badkamertegels voegen, muurtegels plaatsen, wandtegels plaatsen, terras aanleggen, keramische tegels, terras aanleggen, terras leggen, terrastegels plaatsen, keramische parketvloer leggen, keramisch parket plaatsen, houtlook tegels plaatsen, keramische tegels houtlook plaatsen,  tegelplaatsing, vloerwerken, tegelwerken, tegelleggers, tegelen op vloerverwarming, tegelen op houten ondergrond, vloertegels keuken plaatsen, houten terras aanleggen, vloerder tegels, renovatie keuken, renovatie badkamer, tegels leggen nieuwbouw, plaatsingsfirma, 
vloerders met ervaring, professionele vloerders