Keramische plinten plaatsen

Keramische plinten plaatsen? Doe beroep op de  jarenlange expertise en het vakmanschap van Lemmens Tegels!

Keramische plinten plaatsen

Zij die keramische tegels plaatsen in hun woning doen graag beroep op dezelfde keramische plinten.
Muren die voorzien zijn van keramische plinten kunnen goed beschermd worden tegen beschadiging wanneer men poetswerken uitvoert. Zij vormen de buffer tussen de vloer en de muur tegen aantikkende borstels en andere onderhoudsgereedschappen bij het reinigen van de vloer. Ze verhinderen al dusdanig dat het pleisterwerk en de daarop aangebrachte beschildering of behangpapier beschadigd wordt bij het poetsen van de vloer.

Deze keramische plinten zijn tevens onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Duurzaam door hun breukweerstand tegen opboksende poetswerktuigen en onderhoudsvriendelijk omdat ze zich even gemakkelijk laten poetsen en fris blijven zoals de keramische vloertegels zelf. Ze gaan dus nooit vervormen of kleurafwijkingen krijgen door de vele onderhoudsbeurten van de vloer.

 

OP ZOEK NAAR DE IDEALE TEGEL EN NOG GEEN FLAUW IDEE? DAN IS DIT DE INSPIRATIEBRON BIJ UITSTEK VOOR JOU!

 –

Lemmens staat voor vakmanschap en ervaring

Keramische plinten plaatsen vraagt wel een professionele aanpak. Het gebruik van de gepaste elastische lijm is een vereiste omwille van spanningen die toch altijd kunnen plaatsvinden in de muren. Een degelijke tegelhandel zal keramische plinten aanbevelen die gesneden zijn uit dezelfde tegels als de geplaatste vloertegels. Ze hebben dan dezelfde lengte en kleur en tonaliteit. Dit laat toe deze keramische plinten te plaatsen op een manier dat de voegen tussen de vloertegels perfect verder lopen in de voegen tussen de aangebrachte plinten.

Hoe stenen plinten plaatsen

Bij het plaatsen van keramische plinten in een woning met vloerverwarming moet men er aandacht aanbesteden deze niet te plaatsen vlak bovenop de vloertegel, maar een aantal millimeter ruimte te laten boven het vloerniveau. Dit omdat vloerverwarming de onderliggende tegel laat uitzetten of krimpen naargelang die vloer opgewarmd of afgekoeld wordt. Stel dat de plinten vast op de vloertegels zouden gemonteerd zijn, dan zouden ze bij de expansie of krimp van de vloer losgerukt worden van de muur.

Keramische Plinten voegen

Uiteraard gaat men de ruimte tussen de plint en de vloer opspuiten met speciale siliconen die de dichtheid tussen vloer en muur garanderen , maar toch de spanning van de bewegende vloertegels kan opvangen door zijn intrinsieke eigenschappen van elasticiteit.

Keramische plinten kunnen in elke hoogte aangeleverd worden zoals de bouwheer dit verlangt. Gebruikelijk zijn standaardhoogtes van 7 of 8 cm . Er kan tevens gekozen worden voor de klassieke afronding bovenaan of de mooi glad gemaakte rechte afwerking. Deze laatste uitvoering geef een strakkere look , wat vooral mooi is in moderne woningen.

Door de nieuwe productiemogelijkheden van keramische tegels met grote formaten tot gevolg, specifiek wat de lengte betreft in dit geval, kan het mooi en onderhoudsvriendelijk zijn de trappen in de woning ook te bekleden met keramische tegels uit 1 stuk op de betonnen draagtreden van de trap. De vloertegels lopen dan mooi over in de trap met dezelfde uitvoering. De finesse zijn dan trapplinten in dezelfde keramische uitvoering van de treden als randbescherming tegen mogelijke beschadigingen van de muren waarlangs de trap loopt.

Contact

Keramische plinten plaatsen? Vraag ons vrijblijvend meer info of een offerte, bel ons op: +32 3 886 23 11 , mail: advies@lemmenstegels.be of ga naar ons contactformulier.

 

Doe inspiratie op en bekijk : Vloer en wandtegels –  Natuursteenlook – Keramische blauwe steen – Vloertegels