Vloerwerken en vloerder

Vloerwerken of vloerder gezocht?

Vloerwerken en vloerder gezocht? Schoenmaker blijf bij je leest. Zo is het ook met het plaatsen van vloeren in uw nieuwbouw of renovatiewoning. We weten allemaal dat vloerwerken vaak meer kosten dan de vloeren zelf. Bepaalde mensen gaan het dan aandurven van vloerwerken aan te vatten zonder een professionele vloerder. Dit loopt vaak faliekant af omdat de hedendaagse moderne vloeren door hun perfecte maatafwerking elk foutje in de plaatsing ervan duidelijk in de kijker stellen. Bovendien is het niet zo eenvoudig meer om keramische vloertegels,  die hoe langer hoe groter worden nog perfect te plaatsen. Goed plaatsingsmateriaal en de correcte lijmtechniek zijn hier aan de orde. Conclusie is dat je al een handige Harry moet zijn en tevens goed geëquipeerd om je eigen vloerwerken uit te voeren.

Vloerwerken en vloerder met jaren ervaring

Opgepast om te kiezen voor de vloerder die de goedkoopste vloerwerken aanbiedt. Dit kan je achteraf duur te staan komen.

Als die mooie tegels foutief geplaatst worden door een onvakkundige vloerder, is er nog weinig aan te doen om die slechte plaatsing nog te laten corrigeren achteraf door een vakbekwame vloerder, of ja je moet alles laten uitbreken en opnieuw beginnen! Denk aan het tijdsverlies en de financiële aderlating. Goedkoop kan duur zijn achteraf.

Heeft die goedkope vloerder bij je vloerwerken wel de capaciteit om tijdig de werken aan te vatten en nog belangrijker om ze tijdig te beëindigen? Bij  een overschrijding van de tijdslimiet lopen al de volgende werkzaamheden kans om grondig fout te lopen. De volgende aannemers kunnen niet  starten volgens de gemaakte afspraken en gaan soms boetes aanrekenen of kunnen dan pas op een veel later tijdstip hun werkzaamheden uitvoeren. Dit zijn stresserende toestanden die ook nog veel geld kunnen kosten bovenop!

 

OP ZOEK NAAR DE IDEALE TEGEL EN NOG GEEN FLAUW IDEE? DAN IS DIT DE INSPIRATIEBRON BIJ UITSTEK VOOR JOU!

Prijskaartje

Opgepast met het totale prijskaartje van vloerwerken en de aangekochte tegels of keramisch parket. Sommige vloerders gaan hun vloerwerken bijzonder laag aanbieden. Ze kunnen dit omdat ze een mooie commissie opstrijken bij hun vertrouwde leverancier van tegels. Tegels die gekozen worden door hun klant, die zo goed als verplicht wordt deze tegels aan te kopen bij een firma aangewezen door de vloerder.

Het gevolg is dat ze deze tegels veel te duur betalen. De korting die de vloerder opstrijkt bij deze leverancier stelt hem in staat een zogenaamde zeer voordelige prijs aan te bieden voor de vloerwerken. Indien je echter de som maakt van beiden, tegels + plaatsing, komt het prijskaartje echter niet altijd even voordelig meer uit. Jammerlijk genoeg hanteren bepaalde tegelfirma’s torenhoge prijzen voor hun tegels, wat hun toelaat een belangrijke korting te geven aan de vloerders die hun klanten doorverwijzen naar deze firma’s. Staar je dus niet blind op de prijs van de tegelwerken alleen. Een tip: bezoek eens andere tegeltoonzalen dan degene waar je door de vloerder naartoe gestuurd wordt. Je gaat onaangename verrassingen tegenkomen dat je zoveel meer moet betalen bij de aangestelde leverancier van tegels door de vloerder.

Nog een valkuil is te maken te hebben met vloerwerken, uitgevoerd door buitenlandse vloerders die een westerse taal, in het bijzonder het Nederlands niet machtig zijn. Alle communicatie op de werf tussen bouwheer en vloerder loopt fout, met fatale misverstanden en fouten tot gevolg.

Zelfstandige vloerder gezocht? Contacteer Lemmens Tegels!

Wilt u meer weten over Vloerwerken en vloerder? Contacteer ons,  bel : +32 3 886 23 11 , mail: advies@lemmenstegels.be of ga naar ons contactformulier.

 

Doe inspiratie op en bekijk : keramische tegels Vloer en wandtegels –  Natuursteenlook – Keramische blauwe steen – Vloertegels