Mozaiek tegels

Mozaiek tegels staat voor kleine tegeltjes uit glas of keramiek met bijvoorbeeld maten zoals 5 cm x 5 cm , 2.5 cm x 2.5 cm en nog veel meer, maar allemaal kleinformaat tegeltjes. Deze mozaiek keramische tegels worden dan samengekleefd op een vel van 30 cm x 30 cm met tussenin een klein voegje. Zo’n patroon van 30 cm x 30 cm wordt dan in zijn totaliteit verkleefd tegen wand of vloer. Dit om het plaatsingswerk economischer te maken.

Mozaiek tegels plaatsen

Het vraagt wel een professionele plaatsing om de mozaiek tegels op de juiste manier te verkleven en tevens de voegbreedte tussen de vellen 30 cm x 30 cm net even groot te maken als de voegbreedte tussen de kleine tegeltjes zelf. Eens gekleefd geeft dat dan de indruk dat die mozaiek tegels precies één voor één geplaatst zijn.

 

OP ZOEK NAAR DE IDEALE TEGEL EN NOG GEEN FLAUW IDEE? DAN IS DIT DE INSPIRATIEBRON BIJ UITSTEK VOOR JOU!

 –

Mozaiek tegels worden over het algemeen geplaatst als onderdeel van de tegelafwerking in een keuken, badkamer en voor de eerder luxueuzere zwembaden. In de badkamers vormen de mozaiek tegels vaak een mooi contrast met andere keramische wand- en vloertegels. Ze worden meestal gebruikt om een opvallend accent te brengen tussen de andere tegels. In de mooiere zwembaden dan dienen ze als bekleding van de zwemkom zelf. Hier worden meestal fellere kleuren uitgekozen.

In de meeste gevallen worden mozaiek tegels nu vervaardigd uit keramiek. Men gaat grotere tegels versnijden tot bijvoorbeeld mozaiek tegels van 5 cm x 5 cm en ze dan samenvoegen op een net. Op deze wijze kan men in een badkamer speels omgaan met keramische tegels van allerlei formaten in verscheidene combineerbare kleuren. Zo ontstaan er dikwijls mooie accenten rond de badkuip of specifiek in de doucheruimte.

Decoratief

Mozaiek tegels zijn zeer decoratief, maar naar onderhoud toe zijn ze iets minder onderhoudsvriendelijk. De mozaiek tegels op zich zijn perfect te onderhouden, maar het zijn de vele cementvoegjes tussenin die voor enige moeilijkheden kunnen zorgen. Daarom is de keuze van het tegelvoegsel belangrijk. Des te minder deze gevoelig zijn voor wateropname, dus minder poreus, des te gemakkelijker zijn ze proper te houden en kleurvast. Let op, het voegenspel is zeer belangrijk in de totale esthetische waarde van geplaatste mozaiek tegels. Als deze voegen verkleurd zijn of niet gans proper, geeft dit een sterk verminderd mooie uitstraling van  het geheel.

Hou er wel rekening mee dat de kostprijs van mozaiek tegels duidelijk hoger ligt dan de standaard keramische tegels waaruit ze versneden zijn. Het ligt voor de hand dat het handwerk van verzagen van grote naar kleinere tegeltjes en het dan netjes verkleven op dat vel van 30 cm x 30 cm zijn tol eist en ze veel meer laten kosten per m2 dan een keramische tegel van een groter formaat, die volledig geautomatiseerd uit productie komt.

Contact

Vraag ons vrijblijvend meer info of een offerte, bel ons op: +32 3 886 23 11 , mail: advies@lemmenstegels.be of ga naar ons contactformulier.

 

Doe inspiratie op en bekijk : Vloer en wandtegels –  Natuursteenlook – Keramische blauwe steenXxl tegels kopen  –  Vloertegels