Keramische plinten kopen

Keramische plinten kopen? Kom dan zeker eens langs bij Lemmens Tegels.

Waarom kopen mensen muurplinten? In eerste instantie als bescherming van hun muren bij het reinigen van de vloer. Onderhoud van vloeren, specifiek keramische vloeren, wordt gedaan met water + onderhoudsproduct. Om tijdens deze poetsbeurten de muren te beschermen tegen opspattend water en onzachte contacten tussen onderhoudsmachines en deze muren, die vaak geschilderd zijn of behangen. Zonder deze plintbescherming zouden ze erg kwetsbaar zijn voor vlekken en mechanische beschadigingen. De plint vangt dit allemaal op.

Keramische plinten kopen bij Lemmens Tegels

De plint die zich als primus van de klas toont, is de keramische plint. Zij is bijzonder vormvast, hard gebakken en als dusdanig perfect weerstand biedend tegen inslaande scherpe voorwerpen. Het opspattend reinigingswater dringt geenszins in de plint, wat deze laatste toelaat perfect proper gemaakt te worden na vervuiling door dit reinigingswater met de nodige onderhoudsproducten er in. Een veeg van een spons of een zeemvel volstaat om ze terug zoals nieuw proper te maken. Door haar productie-eigenschappen vervormt ze niet en blijft ze kleurvast. Het is een bijzonder duurzame plint.

 

OP ZOEK NAAR DE IDEALE TEGEL EN NOG GEEN FLAUW IDEE? DAN IS DIT DE INSPIRATIEBRON BIJ UITSTEK VOOR JOU!

 –

Deze keramische plint wordt gemaakt uit dezelfde tegels als de keramische vloertegels en sluit hier perfect op aan door haar identieke lengte en kleur. Esthetisch loopt alles mooi over van vloer in muur, de voegen inbegrepen als ze tenminste vakkundig geplaatst zijn. Een keramische plint heeft dus niet alleen een functionele eigenschap, maar oogt tevens bijzonder mooi door zijn perfecte eenheid met de vloertegels.

Plinten in verschillende hoogtes

Je kan deze keramische plinten kopen in verschillende hoogtes voor zover de originele keramische basistegel dit toestaat. Meest gebruikelijk zijn de hoogtes van 7 of 8 cm. De bovenkant van de plint wordt dan mooi afgerond, wat de overgang naar de muur gestroomlijnd maakt. Opteert men echter en dit dan vooral in modernere woningen, naar een strakke look, dan wordt de plint elegant recht afgewerkt aan de bovenkant.

Keramische plinten worden tevens gekocht als trapplinten wanneer de trappen afgewerkt worden met treden in dezelfde keramische uitvoering als de vloertegels. Deze muurplinten bewijzen dan hun nut als bescherming tegen beschadiging van de aanpalende muren tegen het intensieve voetgangersverkeer op en af deze trappen.

Door hun immense variëteit in kleur en vorm en structuur en hun intrinsieke kwaliteiten is het kopen van keramische plinten een evidentie. Bovenop komt er dan nog de esthetische perfectie bij een goede plaatsing. Als men een keramische tegel laat plaatsen is het keramische plinten kopen de meest logische optie.

Contact

Wilt u dus Keramische plinten kopen? Vraag ons vrijblijvend meer info of een offerte, bel ons op: +32 3 886 23 11 , mail: advies@lemmenstegels.be of ga naar ons contactformulier.

 

Doe inspiratie op en bekijk : Vloer en wandtegels –  Natuursteenlook – Keramische blauwe steen – Vloertegels