Terras aanleggen keramische tegels

Terras aanleggen keramische tegels

Een terras aanleggen met keramische tegels is zeer populair tegenwoordig en dit in  het nadeel van betegeling in betondallen en natuursteen, die een sterke terugval ondervinden. Dit is niet toevallig.
De kwaliteit van een keramische tegel voor terrassen is superieur aan natuursteen en betondallen.

Betondallen voor terrasaanleg worden geplaagd met een sterk verouderingsproces. Na een paar jaar onder invloed van regen en zonneschijn rest er bijna niets meer van de originele kleur van deze dallen. Als ze oorspronkelijk een glans laag hadden is die nu verdwenen en ze zijn ook enorm poreus met grote vlekvorming tot gevolg.

OP ZOEK NAAR DE IDEALE TEGEL EN NOG GEEN FLAUW IDEE? DAN IS DIT DE INSPIRATIEBRON BIJ UITSTEK VOOR JOU!

 –

Terras aanleggen keramische tegels door Lemmens Vloeren

Terrasuitvoeringen in bepaalde natuursteenuitvoeringen hebben ook te lijden onder kleurverandering en soms ook oppervlaktebeschadiging na jaren van gebruik. Blijven deze daarvan gespaard, dan heeft men beslist te maken met problemen van een te grote porositeit zodat vlekvorming aan de orde is.

Keramische terrastegels van goede kwaliteit hebben daar niet onder te lijden. Jaren terug waren er wel klachten over keramische tegels die beschadigd waren door vorst. Dit soort tegels is volledig van de markt verdwenen en zijn nu vervangen door een generatie van tegels met een dikte van 2 cm, massieve kleur in de massa, uitgeselecteerde grondstoffen die geperst worden en gebakken op een temperatuur van 1200 ° . Ze zijn perfect vorstvrij, zijn kleurvast, ook na vele jaren zon en regen en zijn niet onderhevig aan enige beschadiging. Ze zien er na 10 jaar nog uit zoals nieuw.

Een terras aanleggen met keramische tegels betekent ook dat men een overvloed heeft aan keuze en dit zowel in formaat als in uitvoering. De meest populaire formaten zijn 60 cm x 60 cm, 80 cm x 80 cm, 90 cm x 90 cm, 50 cm x 100 cm en 60 cm x 120 cm. Tevens terrastegels in plankvorm van 30 cm x 120 cm. Het sterkste motief om een terras aan te leggen met keramische tegels is nog de zeer gevarieerde keuze in uitvoeringen. Door de introductie van de digitale techniek in keramiek kan men kiezen voor natuurgetrouwe imitaties van een beton gietvloer, een natuursteen of een houten plankenvloer.

Nieuwe tendens

Een nieuwe tendens die zich aftekent is dat een bouwheer graag tegels op zijn terras plaatst die het verlengde zijn van zijn binnenvloer. Vaak kan men dezelfde uitvoering krijgen voor een keramische terrastegel als voor de binnen tegel, wel te verstaan met een grotere dikte voor de terrastegel als weerstand tegen opwaartse druk door vorstweer en een oppervlak met antislip eigenschappen voor het comfort bij het belopen tijdens natte periodes of bij vorst.

Er is nog meer aanbod vanuit de keramische wereld voor buitenbetegeling. Opritten kunnen voortaan ook perfect met keramisch materiaal aangelegd worden. Er zijn nu keramische tegels beschikbaar met een dikte van 3 cm en zelfs van 5 cm. Geplaatst op de juiste ondergrond kunnen deze tegels lasten verdragen zodat zelfs een vrachtwagen er kan over rijden.

Een terras aanleggen met keramische tegels dient ook zeer professioneel te gebeuren, rekening houdend met de ondergrond en de afwatering van de tegels. Budgettair mag men zeker niet sparen bij de aanleg van een terras. Dit is de locatie waar een degelijke plaatsing, rekening houdend met alle factoren, het meest kostelijke is. Laat je niet verleiden door een zeer lage plaatsingsprijs want dan riskeer je dat je mooie en degelijke terrastegels gaan loskomen en je terras onbruikbaar achter blijft.

Contacteer ons

Wilt u meer weten over Terras aanleggen keramische tegels? Contacteer ons,  bel : +32 3 886 23 11 , mail: advies@lemmenstegels.be of ga naar ons contactformulier.

 

Doe inspiratie op en bekijk : Vloer en wandtegels –  NatuursteenlookKeramische blauwe steenVloertegels

Lemmens tegels | Keramische tegels - Willebroek